5. heinäkuuta 2017

Hengittelemällä rennompi mieli

Loma alkaa lähestyä ja töiden puolesta edessä ovat viimeiset rutistukset. Pieni stressi vaanii kun todo-lista ei lyhenekään suunniteltua tahtia. Ajatukset harhailevat hitaissa aamuissa, aurinkoisissa rantapäivissä ja mansikanmakuisissa hetkissä. 

Hengitys on hyvä keino rentouttaa stressaantunut mieli ja keho. Hengitykseen keskittyminen toimii erinomaisena mindfulness-harjoitteena. 

Onko palleahengitys sulle tuttu? 

Ihmisillä on kaksi pääasiallista hengitystapaa; pinnallinen rintakehän yläosahengitys ja syvä palleahengitys. Hengitystiheyteen vaikuttavat esimerkiksi tunteet ja fyysinen aktiivisuus. Kivussa ja stressissä pallea jännittyy ja hengitys muuttuu pinnalliseksi. Palleahengityksen on sanottu mm. auttavan stressiin ja selkäkipuun sekä parantavan suorituskykyä. 

Olet varmasti kuullut ohjeen, että kiukustuessasi laske kymmeneen ja hengitä syvään. Eli palleahengitä, koska se rentouttaa ja siten lievittää kiukun tunteita. Palleahengityksessä hengitys ja ajatukset suunnataan vatsaan. Keskity hengitykseen ja jos huolet palaavat, hyväksy ne ja suuntaa ajatukset takaisin hengitykseen.

1. Istu tai käy selinmakuulle niin, että niska ja selkä ovat suorassa linjassa. Rentouta hartiat. 
2. Sulje silmät ja pullista vatsaa ulospäin kun hengität nenän kautta sisään. 
3. Hengitä suun kautta ulos ja tarkkaile, miten vatsa laskee käden alla. Rintakehä rentoutuu.
4. Toista. Toista. Toista.

Ajatukset tulevat karkaamaan mutta harjoittelemalla opit hallitsemaan niitä ja pystyt hengittelemään pitempään. Maatessa saatat nukahtaa, joten valitse ajankohta, jolloin se on suotavaa.  

Hengittelyä kannattaa harjoitella. Palleahengityksellä voit vaikuttaa hyvinvointiisi ja rentouttaa mielesi kiireisinä hetkinä.

Ihanaa heinäkuista keskiviikkoa! 


Ei kommentteja: