14. heinäkuuta 2017

Alamäestä vauhtia uusiin tuuliin

Kesäloman kolmas päivä. Yritän ottaa kaiken irti lomasta, nauttia pitkistä aamuista ja pojan seurasta. Samaan aikaan hirvittää ja jännittää, syksy tuo taas muutoksia mukanaan. Tarinan juuret juontavat maaliskuulle. 

Elämässä on ala- ja ylämäkiä, sanotaan. Mulla oli keväällä menossa jonkinsortin alamäki, kriisi itseni kanssa. Mulla oli upea duuni, mahtavat työkaverit ja fiksu pomo, ei aidosti mitään valittamista. Jostain syystä silti koin, että en osaa, riitä ja pysty. Mietin tarkkaan mitä elämältä tahdon, piirsin kutsumuskarttaa ja pohdin. Etsin vaihtoehtoja, kuinka voisin kehittää ammattitaitoani siihen suuntaan, johon koin paloa. Aikani sillä hetkellä jyrkältä tuntuvaa alamäkeä laskettuani, päädyin Jyväskylän yliopiston sivuille. Kuinka ollakaan, meneillään olivat yhteishaun viimeiset päivät. 

Everything happens for a reason. Tuo vasemman jalkani tatuointi.

Elämänfilosofia, johon olen viimeiset kymmenen vuotta uskonut.

Viime viikolla pitkään odotettu viesti saapui ja syksyllä kutsuvat Jyväskylän Kauppakorkeakoulun johtamisen maisteriopinnot. Aion kunnianhimoisesti suorittaa opinnot etänä perheen ja työn ohella. Tätä tarinaa tulen kertomaan myös yhteistyössä yliopiston kanssa, mutta siitä lisää myöhemmin.

Nyt ladataan akkuja muutama viikko, sitten kääritään hihat ja aletaan hommiin. Lomasta nauttiessa voikin palata reilun parin vuoden taakse ja miettiä, mikä ihme opiskelussa aina vaan viehättää. 


Ei kommentteja: