15. toukokuuta 2017

Voi prkl kun ei huvita!

Viime viikolla jossain vilahti otsikko, että nykyään on tapana hakea sairaslomaa, jos ei huvita mennä töihin. Eli aika monella normi maanantai. Tai kesäloman jälkeinen viikko. Keväällä tulee väsymystä ja syksyllä masentaa. Ne on ne suomalaiset sadekelit. 

Sitten on porukat, joita pomo prässää niin paljon, ettei mieli enää kestä. On niin kovat tulospaineet, että luvut tulevat uniin. Euronmerkit jahtaavat ja excelit vilisevät. Puhelimen pirahtaessa säpsähtää, aamulla ei huvita. 

Kaksi surullista ääripäätä. Töitä on pakko tehdä, koska asuntolaina, autolaina, Visat ja luotot. Kanarianmatkat ja ruotsinristeilyt. Elämä on valintoja täynnä. Lototaan lauantaisin ja perjantaisin jännätään maailmanluokan pottia. Jospa voisikin maanantaina ottaa lopputilin. 

Suomalainen keli ei ole ainoa mikä mättää. Olemme unohtaneet kuinka elää tässä hetkessä nauttien siitä, mitä meillä jo on. Sen sijaan elämme huomisessa, haaveilemme asioista, joiden ajattelemme muuttavan maailmamme paremmaksi. Totuus on kuitenkin tässä ja nyt. 

Jos tänään ei huvita, tuskin huomennakaan. Jos pomo prässää tänään, todennäköisesti huomennakin, ellei sitten vaihdu duuni taikka pomo. Lottovoittokaan ei ole mahdoton, epätodennäköinen kylläkin. Joku ilahtuu neljästä oikein, toinen harmittelee kun kolme numeroa jäi vielä uupumaan.Ja sitten jossain on tyyppi, joka iloitsee siitä että on töitä. Nauttii siitä mitä elämä on tuonut. Pukee pihalle kumisaappaat ja laulaa sateessa hymyillen.


Ei kommentteja: