8. toukokuuta 2017

Vapauta itsesi aikuisuuden kahleista

Suunniteltiin tänään poikasen kanssa tulevia 8-vuotissynttäreitä. Ketä kutsuttaisiin, mitä tarjoiltaisiin ja missä juhlat ylipäätänsä pidettäisiin. Lapsen toiveena oli, että olisi kahdet juhlat; kavereille omat ja sukulaisille toiset. Tässä vaiheessa kuulosti vielä ihan tavallisen juniorin suunnitelmilta. 

Paitsi että sukujuhlat pidettäisiin sisäleikkipuistossa. Mielikuva isomummista ja -papasta kiipeilemässä, liukumassa ja pomppimassa oli huvittava ja sai vilpittömän naurun täyttämään koko huoneen. Pohjimmiltaan lapseni ajatus oli nerokas. Miksi emme voisi nauttia lapsen riemusta vaikka fyysinen ikämme olisikin jo reippaasti yli mittarin puolivälin?

Harmittavan usein tulee huomattua olevan tylsä aikuinen. Huomauttaa asioista, joista ei tarvitsisi. Kieltää kivoja juttu vain siksi, että niistä saattaa koitua pientä harmia. Ennakoi sotkua, hävitystä tai häiriötä ilman minkäänlaista tietoa siitä, että niin tulisi vielä käymään. Aidosti vakavat jutut ovat tietysti erikseen. 

Lapseni sanat saivat haastamaan itseni ja vapauttamaan ajatukseni aikuisuuden kahleista. Jos siis näet puussa roikkuvan, kadulla laulavan tai kepeillä miekkailevan aikuisen, moikkaa rohkeasti. Minä se vain olen. Ei kommentteja: