5. toukokuuta 2017

Diagnoosi: Creator’s block

Ensimmäinen askel on aina myöntää ongelmansa. Piilottelu, kieltäminen ja vähättely on inhimillistä mutta vaikeuttaa paranemista. Siinä vaiheessa kun pystyy katsomaan peiliin tai ystävää silmiin ja kertomaan vaivansa, askel paranemiseen on alkanut. 

Olen analysoinut omaa vaivaani tovin ja sain vihdoin diagnoosin. Kirjoittajan blokki. Kivi putosi sydämeltä, voin viimein lopettaa googlettamisen ja keskittyä paranemiseen. 

Vaiva on omalla kohdallani vähän samaa sarjaa, kuin sanonta, ettei suutarin lapsella ole kenkiä. Kun työkseen miettii erilaisia viestinnällisiä ratkaisuja, suunnittelee, toteuttaa ja analysoi, tulee niin sanotusti mitta täyteen. Vapaa-ajalla ei saa enää mitään fiksua aikaiseksi. 

Yksi keino parantua tästä piinasta on intuitiivinen kirjoittaminen. Miettiä mitä tahansa maailman asiaa ja kirjoittaa siitä. Antaa kynän laulaa tai näppiksen sauhuta. Ajattelematta tai sensuroimatta lopputulosta sen enempää. Kirjoittaa niin kauan, kuin ajatusta riittää. 

Aloitin taas pitkästä aikaa kirjoittaa päiväkirjaa, ja hurahdin bullet journaliin. Piirtelen ja kirjoittelen niitä näitä ja ruokin luovaa ajattelua. Ehkä sen siemeniä saadaan vielä täälläkin nähdä. 


Ei kommentteja: