8. syyskuuta 2016

Mielen hallintaa

Huh ja wau mikä tiimipäivä takana. Yhä uudelleen huomaan miettiväni, miten onnekas olen saadessani työskennellä näin fiksujen tyyppien kanssa. Väkisinkin tulee mieleen toteama

"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life."

Kyllä, joskus ketuttaa herätä aamulla aikaisin. On päiviä kun ei vain huvita. Tai todo-lista jyskyttää takaraivossa saaden havahtumaan keskellä yötä. Näitä päiviä tulee kaikille, se on elämää. Eihän kukaan syö hattaraa aamupalaksi joka päivä.

Ennemminkin kyse on siitä miten asioihin suhtautuu. 

Luin taannoin ruotsalaisen psykologi ja tietokirjailija Titti Holmerin teoksen onnellisuudesta, jossa hän kirjoittaa tietoisesta ajatusten hallinnasta. "Muuttamalla oman tietoisuutemme sisältöä voimme tehdä itsemme onnellisiksi tai onnettomiksi riippumatta siitä, mitä meille todellisuudessa tapahtuu." Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että jokainen meistä voi aktiivisesti ja tietoisesti päättää ajatella ajatuksia, jotka saavat meidät voimaan hyvin. Tässä piilee oivalluksen siemen. 
 
Suhtautumalla myönteisesti asioihin, lisäämme onnellisuuttamme ja hyvinvointiamme. Ehkä jonain päivänä tykkäämme tai jopa rakastamme sitä, mikä joskus oli vain arkista pakkopullaa.


Ja sanoiko joku, ettei hattaraa saisi syödä joka aamu?