20. toukokuuta 2016

Pitääkö aina saada jotta voi antaa?

Törmäsin Facessa erään ystävän postaukseen, missä hän keräsi ääniä bändilleen jonkin kilpailun vuoksi. En edes tutustunut asiaan sen kummemmin, mutta klikkasin ja kannoin korteni kekoon.

Siitä tulikin mieleen vastaava tilanne alkuvuonna. Oli tulossa SomeAwards, mihin tarvitsimme tiimin kanssa kipeästi kannattajia. Jaoin ilmoitusta omassa Facessa sanoin "Vain kaksi klikkiä ja se on siinä!". Neljätoista ystävääni tykkäsi postauksesta. Näistä kahdeksan oli työkavereita, muutama perhettä ja loput varmaan niitä oikeita ystäviä. Facebookissa ystäviä on noin kolmesataa. En tietenkään tiedä kuinka moni ääniä kävi antamassa, mutta uskallan väittää ettei ainakaan kovin paljoa yli tusinan.

Tämä kuvastaa hyvin nykypäivän suhteita. Miksi mä sua auttaisin, ethän säkään ole koskaan auttanut mua? Vaikka enhän mä ole pyytänytkään. Mutta olisit silti voinut auttaa ensin. Enkä mä anna, jos sä et anna takasin. Ensin.

Olisihan se ihan kamalaa, jos sun pullista tulee mun pullia paremmat, mun munilla.

Eräs joskus neuvoi kohtelemaan muita kuin toivoisi itseään kohdeltavan. Kaukana ollaan tästä maailmasta, koska eihän toista viitsi hyvin kohdella, jos se ei sitten kohtelekaan hyvin takaisin. 


Niin tai näin, alkukesä on vuoden parasta aikaa. Nautitaan siitä nyt. Yhdessä.