31. tammikuuta 2016

Henkistä johtajuutta

Oletko koskaan miettinyt miksi organisaatiokaaviot piirretään kuten ne piirretään? Johtaja on kaiken yläpuolella ja alaiset alapuolella. Ehkä aikoinaan itse johtaja halusi näin näyttää oman statuksensa? Ylimmäisyytensä. Aika elähtänyt ajatusmalli.

Mitähän tapahtuisi, jos kaavion kääntäisi ylösalaisin? Tehtäisiin alaisista ylimmäisiä. Johtaja edelleen johtaisi henkisesti joukkojaan mutta suunnan näyttämisen sijaan antaisi ihmisten yhdessä löytää polun haluttuun pisteeseen. Tietysti johtajalla täytyy olla kirkas visio siitä mihin joukon tulee päätyä, mutta mitä tapahtuu sitoutumiselle kun ruoka tulee valmiiksi pureksittuna? Oksennusrefleksi.
 
Menestyvä johtaja ympäröi itsensä sellaisilla ammattilaisilla, joilla on näkemystä, tietoa ja taitoa. Se ei tarkoita, että sen myötä johtajana menestyisi kuka tahansa pystymetsästä napattu. Kyllä, johtajalla on oltava tietty auktoriteetti ja asema ja kyllä, johtajan tehtävä on edistää toimintaa. 

Mutta ei johtajan kannata ahtautua aikoinaan eteen heitettyihin saappaisiin vain siksi, että jonkun mielestä niin kuuluu tehdä. Enemminkin rohkeasti tehdä asioita eri tavalla. Parempi kuulemma olla muuttunut kuin juuttunut.

Missähän on se suuri rohkea johtaja, joka ensimmäisenä piirtää itsensä alaistensa alapuolelle? Se ei tarkoita arvon alennusta vaan ymmärrystä siitä, että valmiiksi pureksittu maistuu pahalle.

  
Rohkeaa viikkoa sulle!

4 kommenttia:

Don T kirjoitti...

Juuri näin, ammattitaito ja näkemykset on siellä kuka sitä työtä tekee ;) t. Don T

jm kirjoitti...

Just näin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Vastikään joku yritys julkaisi nettisivuilla organisaatiokaavionsa juuri näin, että johtajat oli alimmaisena ja suorittava porras ylimpänä. Mikähän se yritys oli...

@TuizeKoo

jm kirjoitti...

Huikkaa jos keksit mistä yrityksestä oli kyse, mielenkiintoista.