14. marraskuuta 2015

Kun peilistä katsookin totuus

Joku muu. 

 Kriisin keskellä on helppo nostaa syyttävä sormi. Joku muu olisi voinut tehdä jotain muuta. Olisit voinut olla sitä ja tätä. Sinun pitäisi olla enemmän sellainen ja vähemmän tällainen. Toista on helppo arvioida mutta omaan peiliin katsominen onkin vaikeampaa. Pitäisikö sittenkin muuttaa omaa käytöstään eikä käyttää energiaa siihen, millainen toisen pitäisi minun mielestäni olla?

Kiitollisuus.

Jos katsot elämää vuoden takaiseen ja matkaa tähän pisteeseen, löydätkö asioita mistä olet kiitollinen? Nouseeko mieleesi onnistumisia vai löydätkö pelkkiä kupruja, ryppyjä ja kompastuskiviä? Itsekriittinen löytää asioita, joita olisi itse voinut tehdä paremmin. Hän tietää missä yhdessä on onnistuttu ja hyödyntää näitä vahvuuksia jatkossa. Itsekeskeinen kylpee vain omissa onnistumisissaan, tietenkin. Kritiikin suhteen hän sulkee silmänsä. Enhän minä - vaan ne muut. Se kuuluisa joku muu.

Pelkuri.

Selän takana on helppo arvioida toisia ja puhua pahaa. Paeta vastuuta ja piiloutua peilistä irvistävää totuutta. Näyttää julkisesti yhteistyökykyiseltä mutta puukottaa heti tilaisuuden tullen. Korvata pienuutensa näennäisellä vallan tunteella.

Onnistuja.

Rohkea tarttuu toimeen yhtenä rintamana. Kerää ympärilleen ihmisiä tietäen, että vahvuuksien summa on onnistumisen mittari. Hän katsoo peiliin ja näkee sekä onnistumisensa että rypyt. Onnistuja irvistää takaisin peilikuvalleen ja muuttaa tekemistään. Itseään. 


Ilon ja valontäyteistä viikonloppua sulle, onnistujalle! 

Ei kommentteja: