18. syyskuuta 2015

Kun ajantaju sumenee

Syksyn kiireet pääsivät yllättämään ja aika on mennyt siivillä. Joskus huolettaa se, kun huomaan viikkojen lipuvan ohi, kuukausien vaihtuvan. Asiat jäävät mieleen merkkipaaluina, jotka toistuvat vuodesta toiseen. Syntymäpäiväkutsun saatuani mietin, että juurihan näitä juhlittiin. 

Nykyään puhutaan paljon työn imusta, tavoitetilasta, joka kumpuaa sisäisen motivaation lähteiltä. Työn imussa ei huomaa ajankulua eikä työ tunnu työltä - sen sijaan suorastaan nautinnolta. Esimiehenä työn imun aikaansaamisen tukeminen on ensiarvoisen tärkeää, koska työn imu ja tuottavuus kulkevat käsi kädessä. Työn imua pidetään myös yhtenä työhyvinvoinnin mittarina. Toki työn imu heijastuu positiivisesti myös muihin mittareihin, kuten yleiseen mielentilaan. 

Viime aikoina uutiset ja kahvipöytäkeskustelut eivät ole olleet antoisimmat positiivisen ilmapiirin aikaansaamiseksi. Vihapuheet, hallituksen vastaiset ajatukset tai huoli Suomi OY:n tulevaisuudenkuvasta ovat vaikuttaneet jokaisen meidän ajatuksiin. Osa puoltaa, toinen ei. Yhtä kaikki, jokainen ajatus on tärkeä ja jokaisen näkökulmalle lienee jokin peruste. 

Lupaan esimiehenä tehdä parhaani, että luon töissä ympäristön, jossa jokainen voi loistaa ja suoriutua parhaiten. Jokaisella on tilaa omalle mielipiteelleen eikä kenenkään tarvitse pelätä olla oma itsensä. Valan rohkeutta ja olen tukena kun sen heti tulee. Iloitsen, kun huomaan työn imun syntyvän ja ihmisten loistavan.

Mikä on sun lupaus?


Tämän syksyn tärkein merkkipaalu meillä oli eskarin alkaminen. Voi pojat, miten se on kova juttu.

Ei kommentteja: