20. maaliskuuta 2015

Onnellisuuden päivää!

Hattaraa, vaahtokarkkia, vaaleanpunaista ja marjaisaa. Pumpulin pehmeää, 
silkin sileää. Tärkeitä sanoja, helliä hetkiä.

Mistä on onnellisuus tehty?

Varmaan jokaisella vähän eri asioista. Mä mietin asiaa, kun sain tietää tänään vietettävästä ja YK:n yksimielisesti hyväksymästä Onnellisuuden päivästä. Somessa olen jo aiemminkin pauhannut Himalajan pienestä valtiosta, Bhutanista, koska se on mun Ultimate Favourite maa. Missään muualla ei mitata bruttokansanonnellisuutta, jota käytetään siellä elämän laadun mittaamisen bruttokansantuotteen sijaan. Mahtavaa!

Toisaalta, eikai näissä maisemissa voisi onnetonkaan olla?

Mut eniten onnelliseksi tekevät asiat on terveys ja perhe. Pelkään joskus, että pojalle käy jotain pahaa. Kaatuisi pyörällä eikä pääsisi enää koskaan BMX-radalle. Tai kävisi jotain vieläkin pahempaa. Loputonta. Että elämä rankaisisi mua jostain lapsen kautta. Karma koskettaisi. 

Sitten mä palaan järkiini, ymmärrän etten mä mitään niin pahaa ole koskaan tehnyt, että olisin sellaisen rangaistuksen ansainnut. Hassu osaa olla ihmismieli. 


Niin tai näin, onnellisuus lähtee itsestä. Voin valita haluanko elää onnellisena, nauttia elämän pienistä hetkistä, päivää piristävistä perhosista ja kauniista sanoista.

Mulla ainakin just nyt on todella hyvä olla. Onnellinen mieli.
<3

Ei kommentteja: