23. helmikuuta 2015

Mielenhallintaa - kokeile ja kommentoi!

Eilinen kirjoitelma kirvoitti mukavasti palautetta ja keskustelua, kiitos siitä. Ei muuten ollut tarkoitus mitään manifestia julistaa, koska tuskin tässä on oikeaa taikka väärää vastausta, montaa mielipidettä vaan.

Jäin miettimään kysymystä, miksi joku näkee ympärillään romua ja joku nostalgiaa? Ja miten positiivista ajattelua voi kehittää? Ensinnäkään en usko hetkeäkään että kukaan haluaa tietoisesti olla nega. Ehkä se on vaan opittu tapa tai keino käsitellä asioita? Onkohan valittaminen jollain tapaa terapeuttista?  Jaa a. Miten omaa mieltä voi sitten harjoittaa näkemään hyvää? Äkkiseltään tuli mieleen, että...

· Listaa iltaisin mitä kaikkea hyvää elämässä on ja mistä olet kiitollinen. Tee listaus joka ilta parin viikon ajan. Puhelimeen saa vaikkapa sovelluksen "Gratitute Journal"


· Keskity ongelmien sijasta ratkaisuihin. Mikään ei ratkea valittamalla mutta uudet ideat vie eteenpäin.


· Kun hermot menee, ala laulaa. Äkäisenä ei voi nimittäin hoilottaa, koita vaikka jos et usko! ;)


· Naura itsellesi, katso peilistä ja irvistä oikein makeasti. Vieläkö tekee mieli nyrpeillä?


· Hulluttele. Riehu lasten, kollegojen tai itsesi kanssa. Muistele, miltä tuntui olla 5-vuotias ja naura vatsa kippurassa. Elämä on tässä ja nyt.


2 kommenttia:

Merja Lehto kirjoitti...

mielenkiintoista......

jm kirjoitti...

Eikö vain. :) Tykkään olla hullutteluun kannustava ja toimia myös itse esimerkillisesti, toki tämäkään ei kaikille sovi. Lisää hulluja ajatuksia otetaan ilolla vastaan.