1. toukokuuta 2014

Mitä olisi kevät ilman kiristelyä?

Niin koitti vappu ja toukokuu - ja alkoi kesäkunnon viimeistely. Paino on tippunut vajaan pari kiloa lopputalvesta tekemättä sen kummempia muutoksia treeneihin tai ruokavalioon. Toki lumien sulattua on jonkun verran tullut juoksua mukaan ja pitkälti kaikki höttö on karsittu lautaselta.

Parhaimmillaan paino hipoi 68 kiloa, tänä aamuna olin tasan 66 kg. Tarkoitus olisi seuraavan neljän viikon aikana tiputtaa puntarin lukemat 62 kiloon lihakset säilyttäen. Käytännössä tarkoittaa kilon viikkovauhtia eli 1000 kalorin vajetta per päivä.


Tästä kuvasta saa vähän käsitystä reilun vuoden kehityspolusta. Ensimmäinen kuva on otettu joskus talvella 2013. Seuraavassa ollaan viime kesässä kun juoksu imaisi vähän enemmän mukaan. Vasemmassa alakuvassa olen possuimmillani, joskus alkuvuodesta napattu. Viimeinen kuva on viime viikolta. 


Dieetti ei muuten aina tarkoita jatkuvaa nälkää. Usein riittää, että ruokavalio puhdistetaan ja keskitytään kunnon ravintoaineisiin. Tässä esimerkki omasta lounaasta tänään. Tärkeintä on mielenhallinta, mielitekoja tulee päivittäin vastaan mutta kukaan niitä ei väkisin suuhun työnnä. Mä taistelen nyt kuukauden ihan hulluna, jotta voin kesällä ottaa taas vähän iisimmin, nauttia grilliherkuista, käydä terdellä, syödä jätskiä. Niiden voimalla mä kestän tämän taistelujen (eli kieltäytymisten) toukokuun.


Tämä viikko on kulunut leväten, kuinka mahtavaa lomailu onkaan. Aamut olen keskittynyt YAMKin tehtäviin ja loppupäivät nauttinut olemisen riemusta. Ja treenannut - mitäpä muutakaan. :)

Ei kommentteja: