23. heinäkuuta 2012

Gratitude journal

Lauantaiaamuna meidän salikamua ärsytti mun positiivinen asenne. Tiedättehän, ne "kuppi puoliksi täynnä vai tyhjä" fraaseja -inhoavat ihmiset, joihin tämäkin henkilö kuulunee.

Aurinko ei suinkaan paista elämääni joka päivä ja joskus on ollut ajanjaksoja, kun kaamos on vallannut otteen pitkäksikin aikaa. Jossain vaiheessa kuitenkin oivalsin, etten halua tuhlata energiaa turhaan valitukseen ja pessimismiin. Kaikkihan meistä tietää, ettei asiat valittamalla muutu vaan vaaditaan toimenpiteitä. Miksi ihmeessä tähän siis käytetään niin suuria määriä energiaa?

Jos ajatus positiivisemmasta ajattelutavasta hirvittää, suosittelen hankkimaan (ainakin omenalaitteisiin) Gratitude journalin (= kiitollisuuspäiväkirja). Sinne kirjoitetaan joka ilta muutama (alkuun edes pari) asiaa, joista päivän mittaan olet ilostunut ja joista olet kiitollinen. Lisäksi ohjelma antaa jokaiselle päivälle positiivisen mietelauseen. Näihin omiin listauksiin on hyvä palailla hetkinä, kun kaamos yrittää vallata otteen.

You havent failed until you quit trying.

Niin :).

Ainiin, edit, ja jos on taipumusta stressata raha-asioista, oma vinkkini on laittaa laskut suoraveloitukseen. Kun laskut hujahtavat eräpäivävä tililtä, ei tarvitse huolehtia niiden maksamisesta erikseen. Kuitenkin ne on joskus maksettava, joten veloittukoot suoraan vain. Kokonaan toinen juttu onkin sitten hallita rahankäyttöään niin, että siellä tilillä on aina katetta myös laskuihin. ;)

Edit2

Urheilu vapauttaa kehoon endorfiinia, jota kutsutaan myös mielihyvähormoniksi. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla erilaisia lajeja ja löytää se itselle sopivin. Näillä vinkeillä lupaan, että päivä alkaa paistaa näin syksynkin keskellä.

Ei kommentteja: