27. marraskuuta 2011

Tiristelyt ja kiristelyt

Muutama sananen sunnuntai-iltaan kiristelystä ja nimen omaan rasvan tiristelystä. Omat treenit tähtäävät lihasmassan kasvuun, jolloin myös ravintoa täytyy tankata tarpeeksi. Suurien kalorimäärien ansiosta lihas - mutta luonnollisesti myös rasvaprosentti kasvaa. Aina silloin tällöin rasvaa on hyvä poltella pois, jotta sen määrä ei kasva liiallisesti. Suuren rasvamassan polttelu vie luonnollisesti myös kauemmin kuin parin kolmen rasvakilon.

Näin ollen myös itselläni alkaa huomenna kyseinen tiristelyoperaatio.

En ole koskaan laskenut kaloreita tarkasti, haluan nauttia elämästä enkä jaksa punnita jokaista suupalaa. Mielestäni olennainen osa hyvää elämää on syöminen ja tämä näkyy myös dieetillä. Aionkin saada rasvaprosenttia laskemaan hyvin yksinkertaisin toimenpitein.

Seuraavan neljän viikon aikana ruokavaliosta karsitaan lähes kaikki viljatuotteet ja sokerit, jotka korvataan kasviksilla, vihanneksilla, marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä... That's it, yksinkertaista, vai mitä?

Riittävästä proteiinin saannistä tulee huolehtia, jotta dieetti ei polta vaivalla hankittua lihasta. Tästä pidetään huolta rahkan, vähärasvaisen lihan, kalan ja kanan avulla. Herkutteluhetkiin leivän korvikkeena juustoa, jotta pää jaksaa dieetin. Maidossa on proteiinia, mutta myös paljon laktoosia (eli sokeria), joten sitä vain ruuan yhteydessä lasillinen. Janojuomana edelleen vesi, jota saa kulua vähintään pari litraa päivässä.

Lisäksi pyrin jättämään auton aamuisin kotiin ja kävellä työmatkat. Totuuden nimissä on kyllä pakko myöntää, että ankaraan vesisateeseen kävellen lähtö saattaa olla ylitsepääsemätöntä. Kuivalla kelillä puolestaan ei tekosyitä hyväksytä.

Esimerkkipäivän syömiset kirjaan omalle välilehdelleen myöhemmin. Alla suuntaa antava ateriamatriisi.


Huomista odotellen
-jenni

Ei kommentteja: